Business Hi-Tech

Vodafone se extinde pe fix în Ungaria şi Grecia

Vodafone se extinde pe fix în Ungaria şi Grecia

Autor: Adrian Seceleanu

24.01.2018, 00:00 261

Grupul britanic Vodafone va intra pe piaţa de servicii de comunicaţii fixe în Ungaria şi va finaliza în câteva zile o nouă achiziţie în Grecia, care îi va întări poziţia pe piaţa de servicii fixe, ca parte a strategiei globale de extindere către zona de servicii convergente fix-mobil. 

Vodafone Ungaria va începe să ofere servicii fixe clienţilor retail, a declarat Gergö J. Budai, director general adjunct al operatorului, conform publicaţiei locale Vilaggazdasag.

“Clienţii nu vor mai alege între fix şi mobil ci soluţii care include ambele tipuri de infrastructură. Vodafone oferă deja servicii fixe clienţilor din mediul de business”, a declarat Budai. Pe de altă parte, în Grecia Vodafone ar fi aproape de a câştiga licitaţia organizată pentru vânzarea operatorului de telecomunicaţii Cyta Hellas.

Conform unor surse, citate de publicaţia elenă ekathimerini.com, Vodafone ar fi oferit 117 mil. euro pentru companie, cu 17 mil. euro mai mult decât celălalt competitor. Prin achiziţia Cyta Hellas va ajunge la aproximativ 1 milion de clienţi pe servicii fixe de la 750.000 în prezent.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO