Business Hi-Tech

Vodafone se grăbeşte să intre pe piaţa de fix-mobil printr-un acord cu Telekom. „Vrem să ne extindem către gospodării şi familii.“

Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2018, 00:07 1243

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa de tele­fo­nie mobilă, va intra pe piaţa de servicii de televiziune şi in­ternet fix înainte de a primi undă verde pentru achiziţia com­paniei de cablu UPC, odată cu semnarea unui acord care îi oferă acces la reţeaua de fibră optică a Telekom Ro­mânia.

Acordul pentru achiziţia UPC ar putea fi obţinut doar în vara anului viitor astfel că Vodafone se grăbeşte acum să fie prezent în piaţă cu oferte, după mai mulţi ani în care a ezitat şi a amânat să ia o decizie, concentrându-se doar pe mobil. Vodafone, care ar putea lansa în toamnă serviciile fixe, devine al patrulea jucător mare de pe piaţă care oferă servicii fix-mobil, după Telekom, RCS&RDS şi Orange.

ZF a scris în exclusivitate despre negocierile dintre Telekom şi Vodafone în octombrie 2017.

„Acest acord reprezintă un pas înainte în imple­mentarea uneia dintre priorităţile noastre principale, şi anume extinderea către gospodării şi familii. Clienţii noştri vor beneficia, după implementarea acordului, de pachete convergente, care vor include servicii mobile, servicii fixe în bandă largă şi de televiziune“, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Vodafone calcă astfel pe urmele Orange, care a semnat în decembrie 2015 un acord similar cu Telekom. Orange a lansat primele oferte comerciale fix-mobil în mai 2016 în câteva oraşe şi o ofertă la nivel naţional la nivel urban în septembrie 2016.

Mutarea Vodafone reprezintă şi o presiune suplimentară pe Orange, liderul pieţei locale de telecom, care nu deţine o reţea fixă proprie care să ajungă în casele clienţilor consumer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO