Business Hi-Tech

Volkmar Denner, CEO Bosch: Conectivitatea va schimba fundamental modul de deplasare dintr-un loc în altul

Volkmar Denner, CEO Bosch: Conectivitatea va schimba...

Autor: Simona Tatu

21.02.2018, 14:24 547
Grupul german Bosch va înfiinţa o nouă divizie specializată în servicii de mobilitate conectată unde vor fi reuniţi peste 600 de angajaţi Bosch din întreaga lume, care vor lucra la dezvoltarea şi comercializarea acestor servicii de mobilitate digitală. 
 
„Conectivitatea va schimba fundamental modul în care ne vom deplasa din punctul A în punctul B şi între timp va ajuta la rezolvarea problemelor actuale de trafic. O folosim pentru a ne îndeplini viziunea unei mobilităţi fără emisii, fără stres şi fără accidente”, a spun Volkmar Denner, CEO al Grupului Bosch, la conferinţa IoT din cadrul Bosch ConnectedWorld 2018 din Berlin. 
 
De asemenea, el a mai specificat faptul că grupul Bosch aşteaptă creşteri de două cifre. „Conducerea conectată este un sector de creştere pentru Bosch. Prin soluţiile pe care le oferă, Bosch vizează o creştere de două cifre”, a mai spus Volkmar Denner.
 
O parte din tehnologia folosită în cadrul acestor servicii de mobilitate vor fi realizate şi în România, în centrul de cercetare-dezvoltare la Cluj.
 
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.500 de angajaţi în întreaga lume, iar anul trecut compania a generat vânzări de peste 78 miliarde de euro.
 
Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.
 
Grupul Bosch în Romania a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de 332 mil. euro vânzări consolidate, în creştere cu 22% faţă de 2016, respectiv 592 mil. euro vânzări nete (inclusiv livrări interne, către companii afiliate), cu 58% mai mult ca în 2015. Compania are pe plan local peste 5.000 de angajaţi, cu 50% mai mult ca în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO