Business Hi-Tech

Vremuri negre pentru Blackberry: clienţii se pregătesc să treacă la iPhone sau Android dacă serviciul se întrerupe

Vremuri negre pentru Blackberry: clienţii se pregătesc să treacă la iPhone sau Android dacă serviciul se întrerupe

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

10.07.2012, 00:04 4628

După ce acţiunile canadienilor de la Research in Motion (RIM) au scăzut cu 70% în ultimul an, iar pe piaţă circulă tot mai insistent zvonuri despre o iminentă preluare, clienţii din mediul de business ai RIM îşi fac planuri de urgenţă pentru situaţia în care serviciul de e-mail al firmei ar fi întrerupt sau închis, scrie Bloomberg.

RIM, companie fondată în anii '80 de Mike Lazaridis (foto) şi care a fost pentru o lungă perioadă serviciul de e-mail standard pentru majoritatea corporaţiilor din întreaga lume, pare a nu fi capabilă să iasă din seria de probleme.

Cea mai recentă lovitură a fost trecerea pe pierderi şi amânarea lansării pentru o nouă variantă a sistemului de operare realizat de companie, care au dus la o scădere cu 17% a acţiunilor RIM pe bursă. În acest context, milioanele de clienţi business ai RIM îşi fac planuri de urgenţă, care includ migrarea spre Apple iPhone sau smartphone-uri cu platforma Google Android, pentru că o întrerupere a accesului la e-mail ar putea duce la probleme majore pentru afaceri.

"Directorii IT ne întreabă: ce facem dacă RIM este cumpărat sau dacă intră într-un proces de restructurare?", spune Bob Tinker, CEO al MobileIron, o companie din Sillicon Valley specializată în securizarea datelor pentru smartphone-uri şi tablete. În anul 2008 acţiunile RIM valorau pe bursă aproximativ 140 de dolari canadieni, în timp ce în prezent preţul unei acţiuni este mai mic de 9 dolari canadieni. De la începutul acestui an acţiunile au scăzut cu 43%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO