Business Hi-Tech

Workspace Studio: 80% din clienţi sunt companii IT

Workspace Studio: 80% din clienţi sunt companii IT

Autor: Ioana Nita

18.05.2018, 00:00 379

Workspace Studio, integrator de soluţii de amenajare a birourilor şi dealer partner autorizat unic al Herman Miller în România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu 60% mai mare faţă de anul precedent.

Motoarele principale ale creşterii înregistrate anul trecut au fost dezvoltarea accelerată a pieţei de IT şi orientarea companiilor din acest sector către soluţii ergonomice de înaltă calitate (scaune, birouri electrice, soluţii acustice), precum şi creşterea interesului faţă de Herman Miller, brandul care produce Aeron, cel mai vândut scaun de birou din lume.

„Companiile din IT reprezintă aproximativ 80% din clienţii Workspaces Studio. Pentru că sunt foarte conectate la tendinţele globale, dar şi în contextul competiţiei intense pentru forţa de muncă specializată, sunt primele care au înţeles importanţa amenajării birourilor după principii de ergonomie şi design adaptat, precum şi impactul direct al amenajării în retenţia angajaţilor şi recrutare. 

Investiţia într-un post de lucru într-o companie IT poate varia însă foarte mult, de la 300 euro pana la 3.000 euro, în funcţie de mobilier „, a declarat Alexandru–Horaţiu Didea, managing partner în cadrul Workspace Studio.

Din 2015, când Workspace Studio a devenit dealer partner autorizat al Herman Miller în România, echipa Workspace Studio a vândut peste 7.000 de scaune Herman Miller. Scaunele Herman Miller sunt recunoscute în întreaga lume încă din anii ’70 pentru ergonomie şi design futurist, iar scaunul Aeron, creat în 1994 de Bill Stumpf şi Don Chadwick pentru Herman Miller şi remasterizat în 2016, a devenit cel mai bine vândut model de scaun de birou din toate timpurile.

În 2017, vânzările de mobilă Herman Miller au reprezentat 35% din cifra de afaceri totală a Workspace Studio şi reprezintă un factor important pentru dezvoltarea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO