Business Hi-Tech

Ymens Teamnet lansează o soluţie de comerţ electronic în cloud

Bogdan Padiu, General Manager al Teamnet

Bogdan Padiu, General Manager al Teamnet

19.12.2012, 19:50 366

Compania Ymens Teamnet, o companie locală de servicii de cloud computing - servicii de calcul şi stocare de date online, a lansat eMagazin, o soluţie prin care companiile pot deschide un magazin online, pentru a-şi completa portofoliul de canale de vânzare.

“Prin această soluţie de comerţ electronic comenzile pot fi plasate şi plătite oricând,  24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Utilizând soluţia eMagazin de la Ymens, companiile mici şi mijloci pot crea foarte uşor propriul  magazin online, în doar câteva minute şi fără cunoştinţe tehnice. Soluţia se adresează atât noilor antreprenori cât şi companiilor care au deja vânzări în mediul offline”, potrivit datelor comunicate de companie.

„Se preconizează că, în următorii 4 ani, românii vor cheltui în total peste un miliard de euro în cumpărături online. Soluţia de e-commerce în cloud pe care o oferim este o oportunitate pentru companiile mici şi mijlocii să atragă un procent cât mai mare din această sumă prin dezvoltarea propriilor magazine online”, a declarat Bogdan Padiu, General Manager al Teamnet.

„Cu soluţia eMagazin întâmpinăm nevoile IMM-urilor, din ce în ce mai atrase de beneficiile comerţului electronic. Managerii români au înţeles foarte bine potenţialul de dezvoltare a afacerii pe care îl oferă un magazin mereu accesibil prin internet”, a declarat Călin Butunoi, General Manager al Ymens.
Soluţia eMagazin este rezultatul colaborării dintre Ymens Teamnet şi compania ShopMania Net, un furnizor local de soluţii de comerţ electronic.

„eMagazin vine în întâmpinarea business-urilor offline care vizează extinderea canalelor de vânzare pe zona online, celor care operează deja un magazin online, dar şi-au propus să  dezvolte o nouă platformă, dar şi celor care explorează avantajele comerţului online”, a spus Arthur Rădulescu, Director General ShopMania Net.

Potrivit unei estimări a compeniei PriceWaterhouseCoopers, prezentate de Ymens Teamnet, piaţa locală de comerţ electronic va înregistra o valoare de 647 mil. euro în acest an, şi de 1,145 mld. euro în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO