Business Hi-Tech

ZF Digital ’11: Sorin Manea, Samsung Electronics România

ZF Digital ’11: Sorin Manea, Samsung Electronics România

ZF Digital ’11: Sorin Manea, Samsung Electronics România

Autor: Alexandru Stefan Matei

19.10.2011, 00:01 142


Sorin Manea, Head of Telecom Division în cadrul Samsung Electronics România

  • Avem de-a face cu o explozie a pieţei smartphone-urilor faţă de anul trecut, urmăm trendul din Europa de Vest, acest segment creşte rapid. Samsung are o creştere mare pe această piaţă, iar de la începutul anului am ajuns să avem o cotă de peste 40%.

  • Acum un an acest segment era de 5%, acum este de 20% din totalul vânzărilor, iar spre finalul anului va urca şi mai mult, la 25-30%.

  • În România se vor vinde în acest an 600.000 de smartphone-uri. De la lansare şi până acum în România s-au vândut aproape 100.000 de unităţi Galaxy S.

  • "Private network" reprezintă viitorul smartphone-urilor. Prin private network înţeleg că vor exista mici reţele între doar câţiva utilizatori ce vor permite comunicarea mai rapidă. De asemenea, astfel de reţele vor permite utilizatorilor să vadă şi ce este în frigider.

  • Foarte multe aplicaţii se vor muta pe tablete. De ce să cari un ghiozdan plin de cărţi când într-o tabletă poate exista toată această informaţie?

  • Clienţii doresc un telefon cu un display mai mare, cu posibilităţi de a accesa mai multe informaţii, de a customiza telefonul pentru nevoile proprii. Tendinţa este să integrezi mai multe device-uri într-unul singur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO