Business Hi-Tech

ZF Digital ’17. Giganţii din telecom spre autorităţi: Dacă nu reduceţi birocraţia, riscaţi blocarea digitalizării în mediul rural

 Liudmila Climoc, CEO al Orange

Liudmila Climoc, CEO al Orange

Autor: Adrian Seceleanu

17.11.2017, 00:07 1165

Birocraţia cu care se confruntă companiile de comunicaţii atunci când vor să-şi extindă reţelele fixe sau mo­bile a rămas intactă, iar tarifele ce­rute de proprietarii de stâlpi cresc hao­tic, blocând astfel expansiunea in­frastructurii digitale în principal în me­diul rural, au acuzat liderii celor mai mari jucători din telecom la conferinţa ZF Digital ’17.

„Nimic nu s-a schimbat în legătură cu regimul autorizaţiilor pentru construcţia de reţele de telecomunicaţii, procedura rămâne una foarte dificilă, foarte birocratică, cu foarte multe hârtii, şi care generează întârzieri foarte mari“, a afirmat Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria. „Preţul de închiriere al stâlpilor de la firmele de energie a crescut în fiecare an. Avem nevoie de intervenţia autorităţilor, este pur şi simplu imposibil să continuăm aşa“, a afirmat Miroslav Majoros, CEO al grupului Telekom România. „Birocraţia este principalul motiv pentru care nu investim mai repede şi mai mult în expansiunea reţelelor din mediul rural“, a completat Valentin Popoviciu, vice­preşedinte al RCS&RDS.

„Este nevoie de o armonizare a regimului de  acces şi de emitere a autorizaţiilor de construire. Am vrea să vedem aceste lucruri imple­mentate cât mai curând posibil“, a spus şi Liudmila Climoc, CEO al Orange, liderul pieţei locale de comunicaţii mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO