Business Hi-Tech

ZF Live. Alexandru Bogdan, cofondator The Mine: Bitcoin-ul reprezintă o evoluţie, aşa cum a fost e-mailul pentru poştă

 ZF Live. Alexandru Bogdan, cofondator The Mine:...

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2018, 00:07 2176

Monedele digitale reprezintă o evoluţie normală, aşa cum scrisorile au fost înlocuite cu e-mail-urile, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Bogdan, cofondator al start-up-ului The Mine, primul proiect public din România de minat criptomonede la scară industrială.

„Criptomonedele reprezintă doar o evoluţie normală, cum a fost mail-ul pentru poştă“, a spus Bogdan.

Criptomonedele au prins din ce în ce mai mult avânt de­oare­ce oa­me­nii şi firmele do­resc să facă tran­zacţii rapide, cu un cost mic, într-un mod descen­tralizat, fără interme­diari, iar blockchain-ul pleacă de la ideea că „nimeni nu are încredere în ni­meni“ şi serveşte drept un „intermediar central“. „Dacă nimeni nu are încredere în nimeni, toată lumea are încre­dere într-o co­pie a tranzacţiilor care este distribuită şi accesibilă“, a ex­plicat Bogdan.

Blockchain-ul este „cel mai mare supercomputer al lumii. Toate supercomputerele centralizate din lume la un loc nu au aceeaşi putere de procesare ca toţi minerii din bitcoin“.

Securitatea blockchain-ului este garantată de gradul de dificultate extrem de ridicat pe care îl presupune o posibilă modificare „frauduloasă“ a acestuia. „Pentru a modifica o singură tranzacţie, trebuie să deţii 51% din acest cel mai puternic supercomputer din lume şi trebuie să refaci toată munca din 2008 a tuturor minerilor“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO