ZF Live. Alexandru Gliga, cofondator BOX2M.com: Toţi antreprenorii care inovează ar trebui scutiţi de impozite, nu doar dezvoltatorii de software

8 nov 2016 Autor: Bianca Dorobanţu

Potenţialul de dezvoltare pentru soluţiile de monitorizare, măsurare, control şi automatizare a proceselor care au loc în fabrici este unul „fantastic” la nivel global în condiţiile în care companiile sunt în căutarea unor soluţii mai eficiente, care să includă cele mai noi tehnologii dosponibile, a declarat la ZF Live Alexandru Gliga, unul dintre cofondatorii start-up-ului BOX2M, care a fost lansat de patru consultanţi cu expertiză  în telecomunicaţii, integrare de sisteme şi tehnologie şi service management. Sistemele construite de BOX2M pot eficientiza consmul de energie dintr-o fabrică, pot reda date referitoare la starea echipamentelor din fabrici, la nivelul de fiabilitate al acestora, rata de mentenanţă, pot furniza informaţii despre starea halei sau despre incidentele de securitate, ceea ce duce la reducerea costurilor de tip opera­ţio­nal şi de investiţii, a spus Alexandru Gliga, unul dintre cofondatorii start-up-ului BOX2M, invitat la ZF Live.

„Ne-am dus catre o nişă industrială şi încercăm să dezvoltăm sisteme, produse şi aplicaţii în zona de energie, utilităţi, tele­comu­nicaţii şi tehnologie folosite de alţi furnizori în produsele lor proprii (...). Toată lumea foloseşte curent electric, utilităţi, ser­vi­cii de telecomunicaţii, care sunt vitale, însă foar­te puţini se gândesc câte echi­pa­mente de monitorizare, măsurare, control şi automatizare sunt necesare.“ Astfel, BOX2M a construit o serie de şapte sisteme, de la M0 până la M6 (de la motherboard – placa de bază a unui calculator - n. red.), care moni­to­rizează, măsoară, controlează sau auto­mati­zează diferite procese industriale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2016

 
Cuvinte cheie:
zf
, zf live
, antreprenori
, dezvoltatori
, impozite
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide