ZF Live. Cristian Paţachia: Orange: Căutăm start-up-uri care au dezvoltat soluţii pentru agricultură şi retail

10 apr 2017 Autor: Roxana Rosu

Alba Iulia va fi primul smart city din România, prin crearea unei platforme deschise şi interoperabile care include informaţii legate de poluare, trafic, evenimente, iluminat inteligent şi altele, a spus la ZF Live Cristian Paţachia, deve­lopment & innovation manager la Orange, companie care a semnat anul trecut un acord de colaborare cu autorităţile locale pentru acest proiect.

„Scopul principal al proiectului este să încurajeze turismul în Alba Iulia. Aplicaţia poate trimite utilizatorilor informaţii despre evenimente din oraş atunci când trec pe lângă anumite obiective turistice. Plus că numără vizitatorii dintr-o anumită zonă, care sunt cele mai populare obietive, unde e aglomerat“.

Conceptul Orange România pentru proiectul-pilot Alba Iulia Smart City 2018 include hotspoturi Wi-Fi cu acces la Internet securizat în zonele publice, soluţie de transport public inteligent, vizualizarea şi optimizarea traficului pedestru şi a mijloacelor de transport public, soluţie de management al iluminatului public, soluţia Civic Alert.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2017

 
Cuvinte cheie:
orange
, zf
, zf live
, dezvoltare
, retail
, agricultura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide