Business Hi-Tech

Dragoş Stroescu: Datanet Systems încearcă să vândă serviciilor de intervenţie rapidă din România o maşină de poliţie „inteligentă”

Autor: Alex Ciutacu, Adrian Seceleanu

01.11.2017, 15:00 1133

Datanet Systems, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme pentru reţele de date şi infrastructuri de centre de date de pe piaţa locală, cu afaceri de 101 mil. lei (aproape 23 mil. euro) anul trecut, a adus pe piaţa locală un prototip de maşină de poliţie inteligentă pe care încearcă să îl vândă structurilor de ordine publică din România, a declarat Dragoş Stroescu, director general al companiei în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de la conferinţa Connect Ro­mânia, organizată de subsidiara companiei americane Cisco. „Folosim cele mai avansate tehnologii existente pe piaţă şi le integrăm într-o maşină folosită mai degrabă de către serviciile de intervenţie rapidă. Se poate adapta forţelor poliţieneşti dar şi în orice alte domenii care ţin de intervenţie rapidă, frontieră, servicii de securitate, servicii medicale etc. Maşina ne permite să identificăm într-un mod rapid punctele de interes pentru aceste servicii, pentru că este echipată cu tehnologie capabilă să recunoască automat şi rapid diferite informaţii care pentru oameni sunt relativ greu de identificat. Un simplu exemplu ar fi plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor, un alt exemplu ar fi informaţiile care sunt disponibile pe actul de identificare prezentat de şofer”, a declarat Stroescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO