Business Hi-Tech

Zitec investeşte 150.000 de euro în două start-up-uri din Europa de Vest

Alexandru Lăpuşan, CEO şi cofondator al Zitec

Alexandru Lăpuşan, CEO şi cofondator al Zitec

Autor: Ioana Nita

17.04.2015, 00:00 419

Producătorul local de aplicaţii online Zitec continuă strategia de a investi în start-up-uri din străinătate, alocând fonduri de 150.000 de euro pentru dezvoltarea a două companii europene – Citinite şi cosQuare. „Investiţiile în start-up-uri fac parte din strategia noastră de creştere şi extindere internaţională, iar pentru începutul acestui an am decis să ne concentrăm pe două start-up-uri din Europa de Vest. Avem încredere în potenţialul acestor două echipe şi plănuim să fim implicaţi activ în dezvoltarea lor, nu doar în ceea ce priveşte zona de software şi consultanţă IT, ci şi în ceea ce priveşte consultanţa de business”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi cofondator al Zitec.

Start-up-ul Citinite, înfiinţat în Marea Britanie, dezvoltă un instrument de marketing inteligent pentru organizatorii de evenimente, iar compania olandeză cosQuare are în plan lansarea unei reţele de socializare pentru companii, care include şi un magazin online.

Citinite le oferă organizatorilor de evenimente o soluţie digitală care să le permită un interacţiunea cu publicul lor ţintă. Lansarea soluţiei va avea loc luna aceasta la Londra, urmând ca în cursul acestui an Citinite să devină disponibilă pe tot teritoriul Marii Britanii, dar şi în oraşe precum New York, Boston sau Hong Kong.

Compania cosQuare a dezvoltat o platformă de socializare prin intermediul căruia utilizatorii pot discuta, analiza şi cumpăra produse direct, fără a mai fi redirecţionaţi către site-urile companiilor sau ale unor distribuitori. Platforma cosQuare urmează să fie lansată în ultimul trimestru din 2015.

Zitec a investit până acum preponderent în start-up-uri americane precum Zipongo, Online.Tv, VideoPublishing.com sau Huddlehero.com, dar şi într-un start-up local - editura de benzi desenate HAC!BD, cunoscută pentru revista „Harap Alb continuă”.

În 2013, Zitec a avut afaceri de 2,3 milioane de euro, iar în primele şase luni ale anului trecut veniturile companiei înregistraseră o creştere anuală de 50%, până la 1,5 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO