Business Hi-Tech

Ziua în care Apple a pus România pe harta oficială iPad 2: preţurile tabletei au căzut şi cu 100 de euro

Ziua în care Apple a pus România pe harta oficială iPad 2: preţurile tabletei au căzut şi cu 100 de euro

Autor: Adrian Seceleanu

24.06.2011, 09:34 10439

Lansarea oficială de către Apple a tabletei iPad2 în România, programată să aibă loc vineri începând cu ora18,00 în câteva zeci de magazine de pe întreg teritoriul ţării, adus la scăderea preţurilor retail cu aproximativ 100 de euro pebucată în condiţiile în care în rafturile magazinelor ajung înpremieră gadgeturi livrate pe canalele oficiale ale Apple.

După miezul nopţii magazinele locale au început să-şi modificepreţurile pentru iPad 2 sau, după caz, să listeze în premieră acestprodus în ofertă.

Cel mai simplu model de iPad, care are stocare de 16 GB şi doarconectitivitate WiFi, costă acum 2.099 lei, faţă de 2.500 de lei -preţul cu care a intrat pe piaţă în luna martie.

Preţul este afişat spre exemplu de reţeaua iStyle - partenerpremium Apple în România care nu a vândut tableta până astăzi -când aceasta a intrat oficial pe piaţă. iStyle a afişat preţurileimediat ce a trecut miezul nopţii, respectiv momentul din carereţeaua a avut voie să facă acest lucru, în conformitate custandardele Apple.
eMag, cel mai mai retailer IT&C din România, a trimis la ora5,48 dimineaţa un newsletter prin care anunţă noile preţuri la iPad2: spre exemplu 2.099 lei la cel mai simplu iPad. Momentan pesite-ulmagazinului online sunt afişate preţuri mai mari, lucru carese va schimba cel mai probabil odată cu ora 18,00 când produsuleste lansat oficial pe piaţa locală.

Şi alţi retaileri vor începe, probabil, să anunţe noile preţuripe măsură ce se apropie ora lansării oficiale.

Preţuri comparabile cu Austria, mai mari decât înSUA

La 2.099 lei (496 de euro) tableta iPad 2 este astfel cu peste100 de euro mai ieftină decât momentul în care a ajuns pentru primaoară pe rafturile magazinelor locale, preţul coborând la nivelulpracticat de Apple în ţări ca Austria. Pe de altă parte, preţulcontinuă să fie cu aproximativ 200 de dolari mai mari decât celafişat de magazinul online al Apple în SUA.

Preţul celui mai ieftin iPad cu acces la reţele internet 3G ascăzut la 2.694 lei (636) euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO