Business Hi-Tech

Zvonurile se confirmă: Nokia, în discuţii cu Microsoft pentru adoptarea sistemului de operare Windows Phone 7

Zvonurile se confirmă: Nokia, în discuţii cu Microsoft pentru adoptarea sistemului de operare Windows Phone 7

Autor: Adrian Voicu

10.02.2011, 10:51 31

Nokia se află în discuţii cu gigantul software Microsoft învederea adoptării sistemului de operare Windows Phone 7 petelefoanele mobile produse de compania finlandeză, a declaratpentru Wall Street Journal o sursă apropiată discuţiilor.

Dacă se poate ajunge la o înţelegere, Stephen Elop va anunţarezultatul discuţiilor cel mai probabil vineri, când va trebui săprezinte acţionarilor strategia de dezvoltare a companiei.

Nokia ar putea ajunge la o înţelegere şi cu Google pentru afolosi sistemul de operare Android, sunt de părere analiştiiintervievaţi de publicaţia americană.

Compania finlandeză se luptă să revină pe piaţasmartphone-urilor, dominată în prezent de telefoanele iPhoneproduse de Apple şi telefoanele care au sistem de operareAndroid.

Se confirmă astfel zvonurile apărute la sfârşitullui decembrie care indicau că Nokia arputea renunţa la sistemul Symbian folosit la smartphone-uri,discutând cu Microsoft o posibilă adoptare a sistemului de operareWindows 7.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO