Business Hi-Tech

Zynga, reţea de jocuri sociale, se va lista pe bursă

Zynga, reţea de jocuri sociale, se va lista pe bursă

Autor: Ştefan Vrabie

26.05.2011, 23:35 233

Zynga, companie specializată în jocuri de pe reţelele desocializare şi creatorul Farmville de pe Facebook, va depunesăptămâna aceasta o ofertă publică iniţială, scrie agenţia de presăReuters.

Compania a angajat firma Goldman Sachs pentru a fi în rândulbancherilor care vor conduce oferta. Potrivit surselor apropiatesituaţiei, oficialii sunt foarte nerăbdători, în special datoritădebutului exploziv al companiei LinkedIn.

Compania Zynga ar putea depăşi preţul de 10 miliarde de dolari,datorită faptului că acţiunile LinkedIn s-au dublat în prima zi detranzacţionare, accentuând astfel cererea imensă pentru ofertelepublice iniţiale a companiilor de internet.

LinkedIn a fost prima companie americană importantă de socialnetworking care a testat dorinţa investitorilor pentru companiilede social media precum Facebook, Groupon sau Twitter, care suntaşteptate să se lanseze pe bursă în lunile care vor urma. Companiaare mai mult de 50 de milioane de utilizatori activi pe zi şi peste215 milioane pe lună, fiind cea mai mare şi mai activă reţea dejocuri sociale de pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO