Business Internaţional

1.700 de locuri de muncă, scoase la bătaie în Europa. Vedeţi pe ce poziţii şi unde puteţi merge

1.700 de locuri de muncă, scoase la bătaie în Europa....

Autor: Aurelia Alexa

10.10.2015, 16:30 2349

Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante 1.687 de locuri de muncă.

Cele mai multe posturi neocupate, respectiv 801, sunt în Spania, 800 fiind pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi unul pentru maseur.

Alte 330 de posturi sunt în Slovacia, 150 fiind pentru asamblori de maşini şi echipamente mecanice şi 150 pentru muncitori necalificaţi în industria automobilelor, iar în Republica Cehă sunt vacante 195 de locuri de muncă (50 lucrători în producţie pentru asamblarea aparatelor de aer condiţionat, 50 operatori, 50 şoferi transport marfă internaţional).

Potrivit ANOFM, angajatori din Suedia recrutează 130 de persoane (20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto,10 medici generalişti, 10 dezvoltatori software), în Germania se recrutează 116 persoane (printre care 50 asistenţi medicali generalişti, 20 operatori maşini şi centrale, 15 şoferi de TIR, 10 agenţi de pază), iar în Ungaria se caută 50 de operatori la asamblarea panourilor electrice.

De asemenea, în Marea Britanie sunt vacante 25 de posturi de îngrijitori persoane şi 10 de asistenţi medicali, în Norvegia sunt 22 de locuri de muncă (de dulgheri, dulgheri/parchetari şi tinichigii), în Belgia se recrutează doi infirmieri/asistenţi medicali şi doi directori audit, în Polonia se caută trei lăcătuşi-sudori, iar în Austria un asistent proiect.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot găsi ofertele, precum şi informaţii suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiţii de ocupare a posturilor, condiţii de muncă şi salarizare accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, iar pentru informaţii suplimentare se pot prezenta la sediile agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO