Business Internaţional

12 lucruri inedite despre Elveţia

12 lucruri inedite despre Elveţia

Autor: Paula Rusanu

14.09.2014, 11:36 1889

Elveţia este o ţară renumită pentru nivelul de trai ridicat sau pentru peisajele sale superbe, însă există numeroase lucruri pe care foarte puţini oameni le ştiu despre această mică ţară din Europa, scrie Business Insider.

Potrivit Business Insider, iată o listă cu 12 informaţii mai puţin cunoscute despre Elveţia:

1. Dacă începe să ningă puternic în timpul nopţii, până dimineaţă este atât de multă zăpadă încât drumurile sunt acoperite complet, ceea ce face ca şofatul să fie imposibil. Cu toate acestea, autorităţile reuşesc de fiecare dată să cureţe străzile până la ora 8 dimineaţa.

2. În caz de război nuclear, Elveţia are buncăre capabile să găzduiască întreaga populaţie (aproape 8 milioane de locuitori).

3. În caz de război, autostrăzile din Elveţia pot deveni piste de aterizare sau decolare prin îndepărtarea gardurilor de separare a sensurilor de mers.

4. Piloţii din armata elveţiană nu pot atinge viteza sunetului în timpul antrenamentelor.  Din cauza dimensiunii reduse a ţării (41.290 kilometri pătraţi), ar fi imposibil ca aceste avioane să nu intre în spaţiul aerian al altor ţări dacă ar zbura la astfel de viteze. "În ceea ce priveştele aeronavele supersonice, Elveţia are un acord cu Franţa prin care i se permite să intre în spaţiul aerian francez pentru a putea atinge astfel de viteze", a declarat un localnic.

5. În Lausanne, pentru a optimiza taxarea pentru colectarea deşeurilor menajere, sacii de gunoi au mărimi standard, impozitul local fiind inclus în preţ. În cazul în care se aruncă mai mult gunoi, atunci se plăteşte mai mult. În plus, dacă locuitorii nu folosesc sacii pentru a arunca gunoiul, pot de asemenea să aibă probleme.

Citiţi mai multe detalii pe mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO