Business Internaţional

20 de companii bulgăreşti sunt implicate în construirea infrastructurii pentru CM de Fotbal din Qatar

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

24.10.2014, 00:03 503

Un număr de 20 de companii bulgăreşti sunt implicate în construirea infrastructurii pentru Campionatul Mondial de Fotbal organizat de Qatar în 2022, a declarat Ziad El Masri, preşedintele Asociaţiei de Afaceri Bulgaro-Arabe, citat de Novinite.

Companiile bulgăreşti au reuşit să semneze contracte pentru Qatar datorită forumului internaţional de investiţii „Noua economie a Bulgariei – Calea spre Est”, organizat în primăvară în staţiunea Pomorie. În timpul primei ediţii a acestui eveniment oraşul de litoral a fost vizitat de 7.000 de turişti din Kuwait, potrivit datelor Asociaţiei.

Însă „numărul companiilor participante a crescut. La cea mai recentă ediţie, participanţi din Irak şi Rusia s-au interesat despre oportunităţi de investiţii în creşterea animalelor”, a afirmat Pavel Marinov, guvernatorul districtului Burgas. Din România, compania de construcţii Delta ACM 93, s-a arătat în 2012 interesată de proiecte în Qatar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO