Business Internaţional

7 oraşe unde se dau terenuri gratis

 7 oraşe unde se dau terenuri gratis

7 oraşe unde se dau terenuri gratis

Autor: Traian Terzianm

23.02.2011, 17:07 726

În timp ce oraşele de dimensiuni mici suferă de o tranziţie apopulaţiei către zonele urbane mai dezvoltate, câteva guverne aleacestor localităţi care au probleme au decis să rămână şi să lupteîn continuare, scrie Cnbc.

Chiar dacă legea federală a Statelor Unite din 1862 cu privirela acordarea de terenuri gratuite cetăţenilor nu mai are efect,totuşi oraşe ca Beatrice, Nebraska sau Camden Town din MareaBritanie au adoptat acest comportament în 2010.

Marne, Iowa
Marne este o comunitate din sud-vestul statului Iowa cu o populaţiede aproximativ 149 de oameni, aceasta fiind de 617 în anul 1875. Însperanţa de a îmbunătăţii acest număr Compania Marne Housing aoferit patru terenuri gratuite.

New Richland, Minnesota
New Richland este un oraş cu o populaţie de aproximativ 1200 deoameni în sudul statului Minnesota şi a pus la dispoziţiacetăţenilor un teren gratuit dar pentru care vor trebui platitetaxe pentru strazi, borduri şi canalizare care costa 14,000 dolarişi pot fi achitaţi pe parcursul a 15 ani.

Kansas
Majoritatea populaţiei aflate în zonelor rurale ale statului Kansasa cunoscut un declin încă din anul 1900 iar dacă comunităţiilerurale nu luptă pe viitor acestea vor dispărea. Terenurile gratuitedin Kansas pot fi găsite si în localităţi precum Herndon care au opopulaţie de aproximativ 124 locuitori până la cele care au opopulaţie de peste 1000 de locuitori.

Beatrice, Nebraska
Acest oraş care a reinventat legea prin care pot fi oferiteterenuri gratuite cetăţenilor care vor să se mute în zone mai puţinurbane. Cu o populaţie de 12,564, acest oraş este cel mai accesibildin această listă fiind situat la doar 64 km faţă de Lincoln.

Muskegon, Michigan
Sperând să atragă căt mai mulţi angajaţi industriali, oraşul careare o populaţie de 174,344 a pornit un program numit Muskegon 25prin care companiile care pun la dispoziţie 25 de noi locuri demuncă vor primi teren gratuit pentru uz industrial.


Curtis, Nebraska
Acest oraş care are 3,266 de km² si o populaţie de aproximativ 832de persoane fiind este situat în partea cea mai estică a statuluiNebraska. Oraşul deţine şi o Facultatea Tehnică de Agricultură şiun aeroport care este la 3 minute distanţă. Terenurile gratuitesunt acordate şi pentru construirea de case dar şi pentruagricultură.

Camden, Maine
Camden, oraşul care este situat în nord-vestul Londrei şi care areo populaţie de 4,052, oferă terenuri gratuite situate lângă PortulCamden, acestea având o dimensiune totală de 14,163 m². Terenurilesunt oferite companiilor care oferă cel puţin 24 de noi locuri demuncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO