Business Internaţional

A fost arestat la şcoală după ce profesorii credeau că a construit o bombă. La o zi după, adolescentul de 14 ani este invitat la Casa Albă şi la Facebook

A fost arestat la şcoală după ce profesorii credeau...

Autor: Alexandra Marcu

17.09.2015, 11:14 9029

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi fondatorul reţelei Facebook, Mark Zuckerberg, i-au luat apărarea unui băiat de 14 ani care a fost arestat după ce a adus la şcoală un ceas pe care profesorii şi poliţia l-au confundat cu o bombă, scrie Business Insider.

Dispozitivul era alcătuit dintr-o placă de circuit şi o sursă de alimentare cu fir care se lega de un display digital în interiorul unei carcase metalice de stilou.

Poliţia din Statele Unite nu a depus plângere împotriva şcolii unde învăţa Ahmed Mohamed şi le-a recomandat profesorilor să se mândrească cu aparatul construit de copilul de 14 ani, chiar dacă iniţial au crezut că este o bombă.

Hashtag-ul #IStandWithAhmed a devenit viral pe internet de când tânărul a fost eliberat. Unul dintre susţinătorii băiatului este şi Barack Obama care l-a invitat pe băiat la Casa Albă.

Zuckerberg l-a invitat şi el pe Mohamed să vină la sediul Facebook.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO