Business Internaţional

A murit regizorul George A Romero, care a definit genul filmelor horror, cu zombi

A murit regizorul George A Romero, care a definit genul...

Autor: Departamentul Life

17.07.2017, 07:25 14817

Regizorul american George A Romero, care a creat franciza de filme ”Living Dead”, definitorie pentru genul filmelor cu zombi, a murit la vârsta de 77 de ani, conform BBC online.

Romero a murit în timpul somnului duminică, după „o luptă scurtă, dar agresivă” cu cancerul la plămâni, a declarat managerul acestuia pentru Variety.

El a fost co-scenarist şi a regizat filmul ce a stat la baza seriei de lungmetraje cu zombi „Night of the Living Dead”, în 1968. Filmul a dus la mai multe continuări şi la mulţi imitatori.

Managerul lui Romero, Chris Roe, a declarat că regizorul a murit înconjurat de soţia şi de fiica sa, ascultând melodia filmului The Quiet Man, "unul din filmele preferate ale sale."

La data lansării, ”Night of the Living Dead, a fost criticat pentru scenele sângeroase, dar a devenit un film cult şi a pus bazele filmelor horror şi cu zombi care au urmat.

Deşi filmul nu utiliza expresia de „zombi”, primul său film a înfăţişat cadavre readuse la viaţă care comiteau acte de canibalism. Filmele anterioare înfăţişau personajele zombi ca fiind oameni care au fost vrăjiţi prin voodoo.

Deşi a pornit cu un buget de doar 114.000 de dolari, filmul a câştigat 30 de milioane de dolari în box office şi a fost urmat de cinci sequel-uri şi două remake-uri.

Romero a avut un rol episodic în film, interpretând un reporter de ştiri.

El a mai regizat şi alte filme inclusiv comedia din 1971 „There's Always Vanilla”, filmul din 1978 cu vampiri „Martin”, şi adaptarea din 1982 după Stephen King „Creepshow”.

Cel de-al doilea său film care s-a bucurat de succes major în box office după „Night of the Living Dead” a fost „Dawn of the Dead”, lansat în 1978, ce a câştigat peste 40 de milioane de dolari.

La aflarea veştii decesului său, romancierul Stephen King şi-a exprimat regretul şi tristeţea pe reţelele de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO