Business Internaţional

A treia grevă masivă în primul an de Macron: Sectorul public din Franţa se revoltă împotriva planului guvernamental care vizează 120.000 de concedieri

A treia grevă masivă în primul an de Macron: Sectorul...

Autor: Alex Ciutacu

23.05.2018, 09:00 165

Mai mulţi francezi angajaţi în sectorul public au intrat în grevă astăzi ca parte a planului guvernamental care vizează 120.000 de concedieri până în 2022, potrivit Business Insider.

Într-un apel comun, nouă sindicate cer guvernului salarii mai mari şi denunţă utilizarea contractelor pe termen scurt în cadrul serviciilor publice.

Este a treia grevă naţională a muncitorilor din sectorul public de când preşedintele Emmanuel Macron a preluat conducerea statului în luna mai a anului trecut.

În campania electorală pentru prezidenţiale Macron a promis că va reduce cheltuielile publice şi că va revoluţiona Codul Muncii.

Sute de zboruri au fost anulate în Franţa încât controlorii de traffic aerian s-au alăturat grevei.

Guvernul este în discuţii cu sindicatele cu privire la planul guvernamental şi a spus că intenţionează să introducă noua legislaţie cu privire la piaţa muncii anul viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO