Business Internaţional

A venit timpul reglementărilor: Procurorul General din New York a lansat o investigaţie asupra celor mai mare 13 platforme de exchange criptomonede din ţară

A venit timpul reglementărilor: Procurorul General din...

Autor: Alex Ciutacu

17.04.2018, 20:27 494

Procurorul General al New York-ului a lansat o investigaţie asupra unor dintre cele mai populare platforme de exchange criptomonede din lume, potrivit CoinDesk.

Eric Schneiderman a lansat astăzi „Iniţiativa pentru Integritatea Pieţelor Virtuale”, susţinând că „a fost o investigaţie de analiză a politicilor şi practicilor” platformelor de trading cu criptomonede.


Scrisorile au fost trimise către 13 platforme de exchange, solicitând informaţii despre „operaţiuni, utilizarea roboţilor, conflicte de interese şi alte elemente principale în funcţionarea acestora”, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

„Odată cu creşterea popularităţii criptomonedelor, consumatorii din New York şi din ţară au dreptul la transparenţă şi supraveghere financiară atunci când îşi investesc banii. Cu toate acestea, de prea multe ori, consumatorii nu au la dispoziţie datele de bază pe care trebuie să le cunoască pentru a analiza corectitudinea, integritatea şi securitatea acestor platforme de trading”, a transmis Schneiderman.

Exchange-urile vizate sunt: GDAX, Gemini, bitFlyer, Binance, itBit, Gate.io, Huobi.Pro, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, Kraken, Tidex şi Poloniex, acesta din urmă fiind achiziţionat de start-up-ul Circle, deţinut de Goldman Sachs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO