Business Internaţional

Acţiunile băncii elveţiene de investiţii Julius Baer sunt în picaj, după ce banca a ratat estimările analiştilor

Acţiunile băncii elveţiene de investiţii Julius Baer...

Autor: Gabriel Cojan

23.07.2018, 14:59 1829

Acţiunile băncii elveţiene Julius Baer, fostă acţionară la Braiconf Brăila (producător de cămăşi), au scăzut dramatic în ultimele 6 luni după ce creşterile de active şi intrările de bani nu au reuşit să convingă investitorii că bancherii elveţieni îşi pot pune planul în aplicare, relatează Bloomberg.

Acţiunile băncii din Zurich au căzut cu până la 5.2%, cea mai mare scădere înregistrată până acum din februarie, valoarea de piaţă a băncii atingând cifra de 10,4 miliarde de euro. Până luni, nu au existat fluctuaţii atât de mari de la începutul anului.

Deşi firma s-a bucurat de o creştere enormă în urma achiziţiilor de profil înalt şi de angajările în masă făcute de CEO-ul Boris Collardi, analiştii pun sub semnul întrebării abilitatea noului CEO Bernhard Hodler de a menţine rata de creştere, având în vedere volatilitatea pieţei.

Activele băncii au crescut cu 3% până la 344 de miliarde de euro de la sfârşitul lui 2017, nereuşind să atingă aşteptările analiştilor, în timp ce intrările de bani înregistrate au ajuns undeva la 8,6 miliarde de euro.

Ţinta propusă pentru planul de angajare este aproape atinsă, banca angajând deja 79 de manageri în prima jumătate a anului, obiectivul asumat la începutul anului fiind aproape atins cu 6 luni mai devreme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO