Business Internaţional

Acţiunile băncilor, la mare căutare, după rezultatele excepţionale publicate de marile grupuri europene

Acţiunile băncilor, la mare căutare pe bursă, după rezultatele excepţionale publicate de marile grupuri europene
02.08.2010, 15:12 15

Investitorii de pe principalele burse europene au intrat masivla cumpărare pe acţiunile celor mai mari grupuri financiare, dupăce doi dintre cei mai mari creditori de pe continent au anunţatprofituri cu mult peste aşteptări în cel de-al doilea trimestru,scrie Financial Times.

Grupul britanic HSBC, cea mai mare bancă din Europa, a anunţatun profit de 11,1 miliarde de dolari pentru primele şase luni aleanului, pe fondul reducerii creditelor neperformante. Acţiunilegrupului au crescut cu 4,4% în urma publicării datelor financiare.Tot astăzi, BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză cotată labursă, a anunţat un profit de 2,1 miliarde de euro pentru al doileatrimestru, cu 30% peste câştigul de anul trecut.

Sectorul bancar britanic a fost puternic impulsionat derezultatele publicate de cele două instituţii financiare. LloydsBanking Group a urcat cu 3,3%, în timp ce acţiunile Royal Bank ofScotland s-au apreciat cu 3,6%.

"Apetitul de risc în acest sector a primit un imbold puternic înultimele săptămâni, iar cu datele publicate astăzi de HSBC şi BNP aizbucnit un optimism în rândul investitorilor referitor la evoluţiisimilare şi din partea băncilor Barclays, Lloyds şi RBS", spuneJoshua Raymond, un analist la City Index.

Cel mai mare grup financiar italian, UniCredit, consemna unavans de 1,63%, în timp ce acţiunile austriecilor de la Erste urcaucu 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO