Business Internaţional

Acţiunile europene au deschis în creştere în şedinţa de luni şi se apropie de maximul ultimelor 30 de zile

Acţiunile europene au deschis în creştere în...

Autor: Ştefan Stan

24.10.2016, 11:52 100

Acţiunile asiatice de asemenea au înregistrat creşteri, indicele MSCI Asia Pacific urcând cu 0,4%.

Royal Philips a urcat la maximul din luna ianaurie, cu un avans de 4%, după ce compania olandeză a anunţat o creştere de 14% a profitului în trimestrul al treilea.

Acţiunile EasyJet au crescut după ce UBS a revizuit în creştere perspectivele companiei, în timp ce tranzacţia AT&T şi Time Warner a crescut valoarea companiilor europene din media.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,32%, în timp ce bursa din Frankfurt a crescut cu 0,82%. La Paris, acţiunile au avut o creştere de 0,74%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Spania a înregistrat cea mai mare creştere, de 1,12%.

La Bucureşti, bursa a deschis în creştere, cu un avans de 0,14%, într-o şedinţă de tranzacţionare stabilă. Acţiunile Transgaz şi Electrica au înregistrat cele mai mari creşteri, de 0,34%, respectiv 0,30%, în timp ce Bursa de Valori şi OMV Petrom au fost singurele pe scădere, cu 0,35% şi respectiv 0,22%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO