Business Internaţional

Acţiunile Nissan, în cădere liberă după ce producătorul recunoaşte că a falsificat teste de emisie

Acţiunile Nissan, în cădere liberă după ce...

Autor: Alex Ciutacu

10.07.2018, 10:00 473

Producătorul auto Nissan a recunoscut că a prezentat date falsificate în urma testelor de emisie din majoritatea fabricilor din Japonia, potrivit BBC.

Firma nu a transmis despre câte autoturisme este vorba, însă a transmis că testele de emisie şi de economie a combustibilului au fost „deviate de la mediul prescris de testare”.

Producătorul a adăugat că rapoartele de inspecţie au fost „bazate pe măsurători alterate”.

Nissan a susţinut că va derula „o investigaţie completă şi complexă” şi că va lua „măsurile necesare” pentru a opri acest lucru din a se mai întâmpla.

Luni, la ora 18.00, acţiunile Nissan erau în scădere cu 4,6% pe bursa din Tokyo, la 9,07 dolari. Capitalizarea de piaţă a companiei se ridică la 37,9 miliarde de dolari.

Situaţia aminteşte de Volkswagen, care şi-a falsificat software-ul ce făcea evaluarea în testele de emisie, generând astfel legendarul scandal Dieselgate, în urma căruia majoritatea executivilor de top din companie au fost închişi, iar imaginea producătorului a fost grav afectată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO