Business Internaţional

Actriţa Emma Watson a fost desemnată "Feminista Anului"

Actriţa Emma Watson a fost desemnată "Feminista Anului"

Autor: Bogdan Enache

20.12.2014, 16:14 115

Emma Watson, în vârstă de 24 de ani, cunoscută pentru rolul Hermione Granger din seria "Harry Potter", a devenit o adevărată eroină a luptei pentru drepturile femeilor după ce a susţinut un discurs privind egalitatea sexelor la lansarea unei campanii în acest sens la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, în septembrie.

Actriţa a atras aprecierea adepţilor feminismului din întreaga lume, cu ajutorul discusului său privind drepturile egale şi plata egală.

Watson a fost desemnată "Feminista Anului", învingând vedete ca actriţa transgender Laverne Cox, jurnalista americană Rachel Maddow şi cântăreţele Beyonce şi Cher.

În luna iulie, Emma Watson a devenit purtătoare de cuvânt pentru U.N. Women, denumirea abreviată pentru The United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women. Din această postură, actriţa britanică va milita pentru emanciparea tinerelor femei din lumea întreagă. Ea va fi, de asemenea, purtător de cuvânt al campaniei HeForShe, iniţiată de ONU cu scopul de a promova egalitatea dintre sexe.

Actriţa sprijină de mai mulţi ani programele educaţionale pentru fete şi a vizitat în acest scop ţări precum Bangladesh şi Zambia.

Emma Watson a devenit celebră în lumea întreagă graţie francizei cinematografice "Harry Potter", în care a interpretat rolul Hermione Granger.

În vârstă de 24 de ani, actriţa britanică a absolvit de curând Universitatea Brown din Statele Unite şi a obţinut o diplomă în literatură engleză. Ea s-a remarcat recent în câteva lungmetraje de succes, precum "O săptămână cu Marilyn/ My Week With Marilyn", "Jurnalul unui adolescent timid/ The Perks of Being a Wallflower", "Hoţii de celebritate/ The Bling Ring" şi "Noe/ Noah".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO