Business Internaţional

Acuzaţii grave la adresa Statelor Unite: SUA vor să influenţeze situaţia internă a Rusiei înaintea alegerilor prezidenţiale

Acuzaţii grave la adresa Statelor Unite: SUA vor să...

Autor: Andrei Ionascu

14.01.2018, 19:10 88

"Până la sfârşitul lunii ianuarie, după cum înţelegem, vor apărea două rapoarte din partea administraţiei americane către Congres în legătură cu implementarea legii împotriva Rusiei. Unul dintre rapoarte va conţine o listă cu nume de persoane şi posibil de corporaţii care să fie vizate de sancţiunile SUA. Înţelegem că raportul celălalt va acoperi tema eficienţei sancţiunilor actuale. Putem observa aici o altă încercare de a influenţa situaţia noastră internă, în special înainte de alegerile prezidenţiale", a spus Riabkov.

Serghei Riabkov a transmis că Rusia va adopta măsuri pentru a contracara posibilele influenţe ale americanilor asupra economiei ţării.

"O chestiune separată este o reacţie în oglindă sau orice alt răspuns. Aceasta este o decizie care urmează să fie luată de către preşedintele rus în timp util. Folosind terminologia SUA, pot spune că toate opţiunile rămân pe masă. Vom lucra pentru cele mai eficiente forme de răspuns, fără a ne afecta interesele şi relaţiile viitoare cu SUA", a mai spus diplomatul rus.

Viceministrul rus de Externe a anunţat că Moscova ia în calcul o colaborare cu alte state pentru a răspunde la sancţiunile americane.

"Mai multe ţări au devenit ţinte ale sancţiunilor SUA. Persoane şi corporaţii se dovedesc a fi sub această presiune americană. În această situaţie, este firesc să analizăm forme de lucru cu larga comunitate internaţională pentru a contracara acest haos american al sancţiunilor. Acesta este un abuz clar al poziţiei SUA în sistemul financiar internaţional şi un abuz privind rolul dolarului ca monedă globală", a mai spus Serghei Riabkov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO