Business Internaţional

Adidas va produce din nou încălţăminte în Germania, dar folosind roboţi

Adidas va produce din nou încălţăminte în Germania,...

Autor: Cătălina Apostoiu

26.05.2016, 00:00 1634

Producătorul german de articole şi echipamente sportive Adidas a anunţat că va pune pe piaţă prima serie de pantofi fabricaţi de roboţi în Germania începând cu 2017, potrivit The Guardian.

La mai mult de 20 de ani de când compania şi-a încetat operaţiunile de producţie din Germania, relocându-le în Asia, CEO-ul acesteia Herbert Hainer a dezvăluit presei noua “Speedfactory” din Ansbach, sudul Germaniei.

Construcţia fabricii de 4.600 de metri pătraţi nu a fost finalizată încă, dar Adidas s-a angajat să automatizeze producţia de încălţăminte, care este realizată în prezent în mare parte manual în Asia.

Producţia la scară largă va începe în 2017, iar Adidas intenţionează să construiască o a doua fabrică similară în Statele Unite în acelaşi an, a anunţat Hainer. Adidas a produs 301 milioane de perechi de pantofi în 2015 şi are nevoie să producă cu 30 de milioane mai mult în fiecare an pentru a-şi atinge ţintele de creştere până în 2020. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO