Business Internaţional

Adio QWERTY, bine aţi venit, Emoji! Apple va lansa un laptop care suportă orice fel de simboluri speciale

Adio QWERTY, bine aţi venit, Emoji! Apple va lansa un...

Autor: Lorena Cornea

22.10.2016, 12:00 242
Apple şi-a unit forţele cu un start-up australian, iar acum încearcă să înlocuiască tastatura clasică QWERTY cu o nouă invenţie proprie, potrivit Business Insider.
 
Noua tastatură va fi o caracteristică standard pentru laptopurile MacBook şi va avea capacitatea să utilizeze orice alfabet, comandă specială sau emoticon, au declarat câteva surse apropiate de subiect.
 
Apple va lansa probabil această tastatură în 2018. Tehnologia este dezvoltată de Sonder Design Pty, un start-up australian susţinut de Foxconn Technology Group, iar tastaturile vor avea şi displayuri asemănătoare cu cele folosite de Amazon pentru Kindle.
 
CEO-ul Apple, Tim Cook, a discutat planurile pentru noul MacBook cu cei de la conducerea Foxconn şi Sonder recent în China, iar conform The Guardian, Apple plănuieşte să achiziţioneze startupul australian cu totul. Companiile au refuzat să comenteze.
 
Pe piaţă au apărut până acum câteva modele de tastaturi care pot fi adaptate conform cerinţelor clienţilor, precum „Optimus Popularis” produsă de Art. Lebedev Studio, o firmă rusească de design, al cărei preţ depăşea 1000 de dolari, lucru care a limitat vânzările în masă.
 
Chiar dacă tastatura va fi inclusă direct pe noile MacBookuri, este probabil să prezinte un interes mai mare pentru oamenii care scriu frecvent în mai multe limbi, mai ales pentru oamenii de afaceri la nivel internaţional şi...pentru studenţi. De asemenea, şi persoanele care folosesc programe care au comenzi speciale, cum ar fi desginerii de grafică şi jocuri pe calculator, ar putea găsi această tastatură foarte folositoare.
 
Pentru utilizarea zilnică, tastatura va facilita accesul la emoticoane şi simboluri care înlocuiesc cuvintele normale, la fel ca în cazul smartphone-urilor. Tastaturile vor fi vândute şi de Sonder începând cu finele acestui an, iar o bucată costă 199 de dolari, cu precomandă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO