Business Internaţional

Noua administraţie de la Casa Albă este interogată din toate părţile în privinţa legăturilor cu Rusia. Senatorul Bob Corker: Cred că trebuie să existe o anchetă din toate punctele de vedere referitoare la activităţile care aveau loc cu ruşii

Noua administraţie de la Casa Albă este interogată din...

Autor: Corina Zamfir

15.02.2017, 19:33 96

Republicani de la conducerea Congresului din SUA sunt de acord cu democraţii că trebuie să se realizeze o anchetă mai aprofundată a contactelor dintre echipa preşedintelui Donald Trump şi agenţii de informaţii ruşi, indicând un pericol politic tot mai mare  în cadrul partidului, scrie Bloomberg.

Consilierii de campanie ai lui Donald Trump “i-au contactat în mod repetat pe înalţii oficiali de informaţii din Rusia în cursul anului precedent trecut” (alegerile din noiembrie 2016), citând patru actuali şi foşti oficiali americani pe care ziarul The New York Times, ciatat de Bloomberg, nu i-a identificat.

Este neclar dacă discuţiile se refereau la Donald Trump personal, iar Times, citat de Bloomberg, susţine că nu a existat nicio dovadă  cum că colaborările cu Rusia au dus la influenţarea alegerilor prezidenţiale.

Chiar şi înainte ca raportul să fie publicat, republicanii îşi exprimau deja îngrijorarea despre această problemă urmărind sfaturile lui Michael Flynn, consultantul naţional pe probleme de securitate, despre care administraţie spune că i-ar fi “păcălit” pe preşedintele SUA şi pe vice-preşedinte despre comunicările dintre ei şi Rusia.

La fel ca unii dintre aliaţii săi, Donald Trump s-a concentrat asupra scurgerilor de informaţii care sunt principalele probleme ridicate în rapoartele cu privire la legăturile cu Rusia. "Adevăratul scandal este că informaţiile clasificate sunt oferite în mod ilegal de" inteligenţă" ca bomboanele. Un gest ne-american!", spune preşedintele ales al SUA.

"Cred că trebuie să existe o anchetă din toate punctele de vedere referitoare la activităţile care aveau loc cu Rusia, care începând cu luna martie, poate chiar şi mai înainte de acea vreme", spune senatorul Bob Corker, un republican din Tennessee şi preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe. El a spus că demisia lui Flynn "intensifică" necesitatea ca liderii republicani să efectueze extindă investigaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO