Business Internaţional

"Adult, depind de părinţi pentru bani". Se întâmplă în SUA, cu mai bine de jumătate din "Baby Boom-eri"

"Adult, peste 30 de ani, apelez des la părinţi pentru bani". Se întâmplă în SUA cu mai bine de jumătate din "Baby Boom-eri"

Autor: Radu Racu

16.04.2011, 14:17 71

Mai bine de jumătate din femeile din SUA care au născut întimpul generaţiei "Baby Boom" îşi susţin financiar copiii, iar 60%dintre ele sunt principalul sprijin când copii dau de greu, reiesedintr-un studiu publicat la sfârşitul acestei săptămâni, citat deReuters.

Acelaşi studiu arată un contrast puternic pentru că din femeileintervievate, cu vârste între 46 şi 65 de ani, 86% au declarat căau devenit independente în jurul vârstei de 25 de ani.

"Pe vremea aceea voiam să plecăm naibii de acasă, cât mai curândposibil", a declarat Liz Kitchens, partener în cadrul KitchensGroup, o firmă de sondare a opiniei publice, din statul americanFlorida.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 441 de femei, în perioada14 februarie - 14 martie.

Când le-a fost cerut să se descrie conform unor parametri daţi, 80%dintre femei au spus că este "foarte precis" să fie descrise drept"independente financiar şi de încredere", însă calificative precum"spontaneitate", "flexibilitate", "jovialitate şi simţul umorului"nu au punctat la fel de bine.

Un procent de 9% au declarat că cel puţin unul dintre copii lormajori trăiesc în aceeaşi casă, pe o perioadă nedeterminată. 12%asigură majoritatea cheltuielilor copiilor, în timp ce 31% audeclarat că au copii care revin acasă, se bazează pe părinţi pentrua se descurca, dar se aşteaptă să devină independenţi.

Mamele americane din preioada "Baby Boom-erilor" din anii 60 suntde fapt copii ajunşi la maturitate din precedentul val de după aldoilea război mondial. Anii '60 au coincis în SUA cu revoluţaculturală, dominată de proteste, printre care şi cele ale mişcăriifeministe. Kitchens opinează că mamele care şi-au căutatindependenţa atunci printr-o carieră au avut mai puţin de petrecutcu copii lor, pe care apoi i-au răsfăţat pentru a compensa timpulpierdut. Efectul a fost că majoritatea copiilor să simtă nevoia săse întoarcă într-un culcuş care era "prea călduros".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO