Business Internaţional

Afacerea PRISM - cum spionează Statele Unite întreaga lume

Afacerea PRISM - cum spionează Statele Unite întreaga lume

Autor: Marius Oncu

19.06.2013, 10:20 3149

Administraţia prezidenţială americană a confirmat, în sfârşit, ceea ce în unele cercuri se suspecta deja: Statele Unite spionează întreaga lume. Niciun guvern din lume nu a mai re-uşit până în prezent să strângă informaţii la o asemenea scară. Companiile americane au dezvoltat internetul şi domină mare parte din sectorul telecomunicaţiilor, iar Agenţia Na-ţională pentru Securitate (NSA) a SUA nu putea să ignore această oportunitate uriaşă.

Cazul NSA arată cat de departe merge logica statului în privinŢa măsurilor de securitate pre-ventive. Cei care vor să prevină încălcarea legii şi actele de terorism - cu orice preţ - nu pot şti ni-ciodată suficient şi vor încerca întotdeauna să afle cât mai mult în numele securităţii. Pentru a-i ur-mări pe tipii răi, este spionată întreaga populaţie, cu metode sofisticate şi cu participarea serviciilor de informaţii, a poliţiei şi, posibil, a companiilor private.

Citiţi mai multe detalii aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO