Business Internaţional

Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană, transferate până în noiembrie

Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea...

Autor: Andrei Ionascu

23.06.2017, 08:56 266

Şefii de stat sau de guvern din 27 de state membre au aprobat procedura de decizie privind transferul agenţiilor UE situate în prezent în Marea Britanie. Acestea vor fi mutate în alte amplasamente pe teritoriul Uniunii Europene.

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord găzduieşte în prezent Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Autoritatea Bancară Europeană (ABE), ambele cu sediul la Londra, în Canary Wharf.

"Decizia cu privire la locurile în care cele două agenţii ar trebui să îşi aibă viitoarele sedii se va lua pe baza unui proces decizional corect şi transparent, cu o cerere de oferte organizată pe baza unor criterii obiective precise. Toate statele membre interesate au ocazia de a-şi prezenta oferta de a găzdui o agenţie sau ambele agenţii până cel târziu la 31 iulie 2017. Decizia va fi adoptată printr-un proces de vot", se arată în comunicatul transmis de la Bruxelles.

Pentru a se permite transferul fără probleme şi în timp util al celor două agenţii, obiectivul este de a se ajunge la o decizie în privinţa noilor amplasamente în toamna anului 2017. Se prevede că decizia va fi adoptată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

Luni, 19 iunie, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au iniţiat negocierile pe tema Brexit. Separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană este programată pentru anul 2019, potrivit unor tratate semnate de cele două părţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO