Business Internaţional

Agenţie: Posibila vânzare în România a sistemului de rachete susţine obiectivele SUA şi României

Agenţie: Posibila vânzare în România a sistemului de...

Autor: Mihai Draghici

18.08.2017, 23:44 172

Departamentul de Stat american a aprobat vineri posibila vânzare în România a unui Sistem de Rachete de Artilerie de Mare Mobilitate (HIMARS) şi echipamentele logistice aferente. Costul estimat al contractului este de 1,25 miliarde de dolari.

Agenţia americană de Cooperare pentru Apărare şi Securitate a transmis Congresului documentaţia de certificare privind posibila vânzare pe 17 august.

"Această propunere va susţine obiectivele de politică externă şi securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO, care a fost şi continuă să fie o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi progresul economic al Europei. Propunerea de vânzare a sistemului HIMARS va susţine necesităţile României pentru autoapărare şi obiectivele de apărare ale NATO. Guvernul României intenţionează să folosească aceste elemente de apărare pentru modernizarea forţelor armate, pentru consolidarea apărării interne şi pentru contracararea ameninţărilor regionale. Aceste sisteme vor contribui la obiectivul militar al României de îmbunătăţire a capabilităţilor prin creşterea interoperabilităţii cu Statele Unite şi cu alţi aliaţi NATO", precizează Agenţia americană de Cooperare pentru Apărare şi Securitate.

"Propunerea vânzării acestor sisteme de armament nu va modifica echilibrul militar în regiune. (...) Anunţul privind această posibilă vânzare este necesar conform legii şi nu înseamnă că vânzarea a fost definitivată", precizează Agenţia americană de Cooperare pentru Apărare şi Securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO