Al Jazeera va disponibiliza 500 de persoane

28 mar 2016 Autor: Indira Crasnea

Reţeaua de televiziune AL Jazeera a anunţat că va disponibiliza 500 de persoane, în încercarea de a reduce costurile şi a optimiza forţa de muncă. Cele mai multe posturi vor fi desfiinţate în Qatar, potrivit BBC.

Oficialii Al JAzeera au spus că decizia vine ca o ”iniţiativă de optimizare a forţei de muncă, în răspuns la transformările din peisajul media la nivel global”.

Directorul general al grupului, Mostefa Souag, a anunţat că decizia a fost ”dificilă”, dar că are încredere că este măsura corectă.

”Deşi decizia noastră este în linie cu ce se întâmplă la nivel global, este totuşi o decizie extrem de dificilă. Suntem încrezători însă că este măsura corectă pentru a asigura competitivitatea pe termen lung”, a spus directorul Al Jazeera.

Al Jazeera este finanţată de guvernul din Qatar. De la înfiinţare în 1996, postul de televiziune a deschis peste 70 de birouri în întreaga lume.

Decizia de reducere a forţei de muncă vine după ce la începutul anului Al Jazeera America a anunţat că îşi va închide postul de televiziune de ştiri din SUA, în ciuda cheltuielilor masive pentru a penetra piaţa americană. Şeful diviziei din SUA a spus că ”modelul de business nu este sustenabil, în lumina noilor provocări economice.”

Al Jazeera a cheltuit milioane de dolari pentru a angaja jurnalişti de top din SUA, dar nu a reuşit să îşi asigure audienţa necesară pentru a fi profitabilă.

 
Cuvinte cheie:
TELEVIZIUNE
, CONCEDIERI
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide