Business Internaţional

Alain Ducasse, bucătarul francez de 21 de stele Michelin, deschide un restaurant de lux la Palatul de la Versailles

cntraveler.com

Autor: Bianca Dorobanţu

23.04.2016, 12:46 929

Alain Ducasse, unul dintre cei mai renumiţi chefi din lume, mai ales pentru contribuţia pe care a adus-o bucătăriei franceze şi cu o avere de 10 milioane de dolari, va transforma o parte a Palatului de la Versailles,  reşedinţa regilor francezi, într-un restaurant de lux, scrie eater.com

 Alain Ducasse deţine Alain Ducasse Enterprise, care cuprinde o şcoală de gătit, câteva hanuri, o fabrică de ciocolată, dar şi hotelurile din grupul Hotels & Chateaux Collection şi care valora 80 de milioane de euro în 2014, conform Forbes.

Pentru prima dată în istoria Palatului, turişii vor putea cina şi înnopta în acelaşi loc unde a domnit Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare şi unde a locuit Maria Antoaneta.

LOV Group Collection , un grup hotelier de lux din Franţa, va construi un hotel de 20 de camere întins pe trei clădiri de pe terenul regal. Chef Alain Ducasse va deschide un restaurant rafinat într-una din aceste clădiri, situată în zona de sud-est a Palatului şi care odată a servit Regelui ca Minister de Finanţe  şi încăpere militară.

Costurile renovărilor sunt aşteptate să se ridice în jurul sumei de 15 milioane de dolari, însă decorul va rămâne fidel stilului opulent al secolului XVIII cu aur, tapiserii, oglinzi, marmură, statui şi pocaluri decorate cu flori. Deschiderea hotelului este programată pentru anul 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO