Business Internaţional

Alegeri anticipate în Grecia pe 19 februarie

Alegeri anticipate în Grecia pe 19 februarie

Autor: Mediafax

07.11.2011, 08:38 831

Cele două partide politice principale din Grecia, care au ajuns duminică seara la un acord politic pentru a forma un Guvern de unitate naţională, au convenit că 19 februarie este data cea mai potrivită pentru organizarea alegerilor anticipate, a anunţat Ministerul elen de Finanţe.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc în paralel cu cea a celor doi lideri de partid Giorgios Papandreou şi Antonis Samaras, două delegaţii din cadrul Pasok (socialişti) şi Noua Democraţie (dreapta) au convenit că "data cea mai potrivită pentru alegerile" anticipate este "19 februarie", a anunţat ministerul într-un comunicat scurt.

Liderul opoziţiei Antonis Samaras cere de mai multe săptămâni organizarea de alegeri legislative anticipate imediate înainte de orice angajament din partea sa de a susţine planul european de salvare a Greciei.

El a acceptat să participe la un Guvern de uniune naţională pentru a permite ratificarea, de către Grecia, a unui plan european anticriză înainte de sfârşitul anului, cu condiţia ca alegerile generale să fie decise ulterior.

Premierul Giorgios Papandreou s-a opus până în prezent organizării de alegeri anticipate, deoarece scandeţele ţării în raport cu enorma sa datorie nu permit nici cea mai mică perioadă de instabilitate.

În cursul reuniunii bipartite pe tema alegerilor, în afară de ministrul de Finanţe Evangelos Venizelos, care conduce delegaţia greacă la eurogrupul de luni de la Bruxelles, a participat şi Petros Christodoulou, care conduce agenţia de gestionare a datoriei publice, a precizat comunicatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO