Business Internaţional

Alegeri istorice în Grecia: Extremiştii de stânga sunt creditaţi cu un avans cuprins între 2,9 şi 6,7 procente în faţa partidului actualului premier

Alegeri istorice în Grecia: Extremiştii de stânga sunt...

Autor: Mihai Draghici

25.01.2015, 12:47 224

"Viitorul nostru comun în Europa nu este cel al austerităţii, este cel al democraţiei, solidarităţii şi cooperării", a spus Tsipras, în vârstă de 40 de ani, după ce a votat la Atena.

"Grecii sunt chemaţi la urne astăzi pentru a face un ultim pas spre revenirea la speranţă, pentru a se pune capăt temerilor. Vom decide dacă, mâine, Troica (CE/BCE/FMI) va reveni în Grecia pentru aplicarea măsurilor stabilite cu premierul Antonis Samaras sau dacă va accepta negocieri dificile pentru revenirea la demnitate", a spus Tsipras.

Formaţiunea Syriza este creditată cu un avans cuprins între 2,9 şi 6,7 procente în faţa partidului Noua Democraţie, condus de Antonis Samaras.

"Astăzi, vom decide dacă avansăm sau dacă plonjăm în necunoscut", a declarat Samaras după ce a votat. "Sper că nimeni nu va pune în pericol viitorul european al Greciei", a adăugat premierul.

Aproape zece milioane de alegători greci sunt chemaţi duminică la urne pentru desemnarea membrilor viitorului Parlament, un scrutin anticipat considerat crucial pentru viitorul ţării în zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO