Business Internaţional

Alegerile din Italia au aruncat ţara şi zona euro din nou în criză

Alegerile din Italia au aruncat ţara şi zona euro din nou în criză

Vedeta alegerilor este comicul şi prolificul blogger Beppe Grillo, cu partidul său nonconformist Mişcarea de 5 Stele, creată mai întâi pe Internet în 2009. AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

27.02.2013, 00:07 1281

Alegerile din Italia au adus incertitudini politice cu potenţial exploziv pentru întreaga zonă euro şi pe prima scenă a politicii italiene un miliardar înconjurat de scandaluri de corupţie şi sexuale, Silvio Berlusconi, şi un comic condamnat pentru omucidere, Beppe Grillo.

Alegerile au fost câştigate la limită de coaliţia pro-reformă a fostului comunist Pier Luigi Bersani, dar nicio formaţiune nu a obţinut suficiente voturi pentru a guverna singură. Niciun partid nu pare dornic să încheie alianţe, iar incertitudinile astfel create au fost hotărât penalizate de pieţe.

Marile burse europene au scăzut cu până la 2,5% ieri, euro s-a depreciat faţă de dolar, iar costurile de finanţare ale Italiei şi Spaniei au început să crească. Bursa italiană era aseară în scădere cu 5%.

Scăderile burselor externe au retezat spernţele investitorilor pentru noi creşteri

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO