Business Internaţional

Alertă de securitate la Casa Albă din cauza unui obiect suspect

Alertă de securitate la Casa Albă din cauza unui obiect...

Autor: Mihai Draghici

30.05.2016, 21:01 1119

O alertă de securitate a avut loc, luni, la sediul Preşedinţiei Statelor Unite, în centrul oraşului Washington, din cauza unui obiect suspect, afirmă surse citate de presa americană.

Alerta de securitate, care intervine de Ziua Eroilor, a fost declanşată după ce un individ a aruncat în partea de nord a curţii Casei Albe un obiect suspect, informează NBC News.

"O persoană a fost reţinută", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate americane citat de postul tv WTOP.

Junaliştii care se aflau la sediul Preşedinţiei SUA au primit ordinul de a rămâne în clădire pe durata alertei de securitate.

O echipă de pirotehnicieni a fost chemată pentru examinarea obiectului suspect, descris ca fiind un recipient care avea hârtii în interior.

Nu este clar dacă preşedintele Barack Obama, membri ai familiei prezidenţiale sau vicepreşedintele Joseph Biden erau în Casa Albă în momentul incidentului de securitate.

Barack Obama a depus luni, cu ocazia Zilei Eroilor, coroane de flori la Cimitirul militar Arlington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO