Business Internaţional

Alibaba accelerează extinderea în Europa, pe fondul încetinirii economiei chineze

Alibaba accelerează extinderea în Europa, pe fondul...

Autor: Anca Dumitrescu

13.10.2015, 12:25 294

Preşedintele Alibaba, Michael Evans, a declarat că birourile vor fi înfiinţate în lunile următoare, ca parte a strategiei retailerului online de creştere a prezenţei în Europa, Statele Unite, Asia şi alte regiuni ale lumii.

Evans a făcut declaraţiile la un eveniment organizat de Alibaba pentru promovarea evenimentului Singles Day, un festival al vânzărilor care are loc pe 11 noiembrie.

Directorul general al companiei, Daniel Zhang, a spus că pentru ediţia din acest an a festivalului de discount-uri Alibaba va promova vânzarea de produse din alte ţări către cumpărători chinezi, precum şi cea de produse chinezeşti către cumpărătorii din străinătate, reflectând atenţia tot mai mare acordată de companie operaţiunilor internaţionale, pentru creşterea bazei de clienţi şi a gamei de produse.

Singles Day este cea mai importantă zi de cumpărături online din China. Anul trecut, Alibaba a înregistrat un record, cu vânzări de 9,3 miliarde de dolari, chiar dacă rata de creştere a fost mai scăzută comparativ cu anul precedent.

Alibaba se confruntă cu încetinirea creşterii economiei chineze şi cu saturaţia tot mai mare a pieţelor urbane, ceea ce determină compania să se extindă în zonele rurale şi în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO