Business Internaţional

Alimentaţia proastă şi stilul de viaţă sedentar îşi spun cuvântul: Tinerii din generaţia millennials sunt de patru ori mai predispuşi la cancer colorectal decât părinţii lor

Alimentaţia proastă şi stilul de viaţă sedentar...

Autor: Ştefan Stan

01.03.2017, 15:59 1632

Rata de cancer colorectal şi de colon în rândul generaţiie millennials creşte abrupt în Statele Unite, potrivit noilor date, pe fondul proastei diete şi a stilului de viaţă sedentar, care contribuie la apariţia mai deasă a bolii, scrie Financial Times.  

Per total, rata de cancer colorectal a scăzut timp de decenii datorită testării persoanelor peste 50 de ani, dar în ultima perioadă se înregistrează o creştere a tinerilor care dezvoltă această boală, potrivit unui studiu.

O persoană care a fost născută în anii ’90 are de patru ori mai multe şanse să dezvolte cancer rectal şi de două ori mai multe să sufere de cancer de colon decât o persoană de 20-30 de ani din anii ’70, potrivit aceluiaşi studiu.

”Este o problemă reală şi extrem de periculoasă”, a spus Rebecca Segel, care a condus cercetările. Aceştia sunt oamenii în cea mai productive perioadă a vieţii lor, şi sunt de multe ori diagnosticaţi în etape mult mai târziu. Este un risc substanţial de mortalitate”, a adăugat ea.

”Dacă ne uităm la riscurile specifice cu care se confruntă persoanele între 20-30 de ani, acestea au scăzut ca intensitate în prima jumătate a secolului2 0, dar apoi au crescut cu fiecare generaţie”.

Deşi boala este mult mai puţin comună în rândul tinerilor decât în rândul celor mai bătrâni, cu aproximativ 1 caz la 100.000, Siegel a spus că incidenţa crescută ar putea indica rate mai ridicate în viitor.  

Cancerul colorectal este a treia cauză de mortalitate în rândul femeilor în SUA din bolile canceroase, şi a doua în rândul bărbaţilor. În 2017 se va ajunge la un număr de peste 50.000 de morţi din cauza bolii în SUA.

Autorul studiului a spus că este necesară mai multă cercetare pentru a vedea care este motivul creşterii ratelor de îmbolnăvire în rândul tinerilor, dar că este o corelaţie cu rata crescută a obezităţii în SUA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO