Business Internaţional

Alitalia, în picaj necontrolat

Alitalia, în picaj necontrolat

Autor: Catalina Apostoiu

26.04.2017, 00:00 23989

Angajaţii Alitalia au respins un plan de restructurare ce viza reduceri ale numărului locurilor de muncă şi salariilor, pariind că guvernului i se va cere să intervină cu un plan alternativ pentru salvarea companiei aeriene italiene, relatează Deutsche Welle. Potrivit planului de restructurare, aproximativ 1.700 de locuri de muncă ar fi eliminate, iar restul angajaţilor ar urma să suporte o reducere salarială de 8%.

Alitalia, deţinută în proporţie de 49% de către Etihad Airways din Abu Dhabi, a fost salvată în mod repetat de guverne italiene şi investitori privaţi, însă autorităţile de la Roma spun că nu vor renaţionaliza compania dacă creditorii acesteia îşi vor pierde răbdarea.

Etihad şi băncile italiene Intesa Sanpaolo şi UniCredit au anunţat că vor injecta noi fonduri numai dacă sindicatele vor accepta noul acord colectiv de muncă şi reducerile. Presiunile pentru găsirea unei soluţii sunt enorme, în condiţiile în care compania aerienă este aşteptată să rămână fără lichidităţi în această lună în lipsa unei finanţări de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO