Business Internaţional

Ambasada SUA la Londra, criticată pentru promovarea faimosului club Mar-a-Lago, locul în care Donald Trump îşi petrece timpul când nu se află la Casa Albă

Ambasada SUA la Londra, criticată pentru promovarea...

Autor: Olimpia Nicolae

25.04.2017, 16:38 275

La 5 aprilie, pe blocul ambasadei Marii Britanii la Londra, au fost postate detalii despre istoria conacului de 114 camere, numit şi ”Casa Albă de iarnă”.

Nancy Pelosi, liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, şi Ron Wyden, senatorul statului Oregon, au acuzat Departamentul de Stat că promovează ”clubul privat” al lui Donald Trump.

Departamentul de Stat nu a comentat acuzaţiile lansate.

Potrivit postării blogului ambasadei SUA la Londra: ”Mar-a-Lago, proprietatea preşedintelui Donald Trump din Florida, a devenit binecunoscută în măsura în care preşedintele călătoreşte frecvent pentru a lucra acolo sau a găzdui lideri străini. Trump l-a găzduit pe preşedintele chinez, Xi Jinping, şi premierul japonez, Shinzo Abe. Vizitând Casa Albă de iarnă, Trump îndeplineşte cu întârziere visul proprietarului şi designerului original”.

De la punerea sa în funcţie, preşedintele a petrecut şapte weekenduri în Mar-a-Lago, pe care l-a cumpărat în 1985 şi l-a transformat într-un club privat.

Vizitele sale au produs îngrijorări în privinţa costurilor şi a punerii laolaltă a afacerilor cu politica.

Clubul a crescut taxele de înscriere în club, de la 100.000 $ la 200.000 $, în urma alegerii lui Trump ca preşedinte al SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO