Business Internaţional

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: Franţa şi România deplâng dispariţia domnului Constantin Stroe

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: Franţa şi România...

Autor: Raluca Manga

19.12.2016, 11:33 187

"Franţa şi România deplâng dispariţia domnului Constantin Stroe, artizanul naşterii şi dezvoltării uzinei Dacia de la Mioveni, Cavaler al Legiunii de onoare, care şi-a petrecut 48 de ani din viaţă în industria auto din România.

Aşa cum se menţionează în mesajul de condoleanţe din partea conducerii grupului Renault, «lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia după anii '90 şi reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault».

Toate gândurile noastre se îndreaptă astăzi către familia şi soţia dânsului, doamna Ecaterina Stroe, directoarea Alianţei franceze din Piteşti. Am pierdut
astăzi un om a cărui activitate a fost unanim recunoscută şi care a marcat, prin profesionalism şi personalitate, o întreagă epocă", a transmis printr-un comunicat de presă, ambasadorul Franţei în România.

Constantin Stroe, fost preşedinte al clubului FC Argeş şi fost director al uzinei Dacia de la Mioveni, a murit, sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, în urma unui atac vascular cerebral. În data de 27 noiembrie, Stroe a suferit un accident vascular cerebral, iar o zi mai târziu a fost operat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Ulterior, a intrat în comă, iar sâmbătă a încetat din viaţă.

Constantin Stroe avea funcţia de preşedinte onorific al noului club FC Argeş. În anii '90, FC Argeş a reuşit performanţe importante în cupele europene, avându-l pe Constantin Stroe în conducere şi fiind susţinut financiar de Dacia.

Constantin Stroe s-a retras de la conducerea lui FC Argeş când Renault a decis ca Uzinele Dacia să nu mai sprijine financiar echipa de fotbal.
În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin Stroe a fost decorat de statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Pe lângă poziţia de la Dacia, Constantin Stroe a fost Preşedintele Asociaţiei Constructorilor Români de Automobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO