Business Internaţional

Ameninţat cu un proces din partea Mexicului, BBC şi-a cerut scuze pentru comentariile făcute de prezentatorii Top Gear

Ameninţat cu un proces din partea Mexicului, BBC şi-a cerut scuze pentru comentariile făcute de prezentatorii Top Gear

Autor: Adrian Voicu

04.02.2011, 17:27 22

Postul britanic de televiziune BBC şi-a cerut scuze pentruremarcile făcute în privinţa poporului mexican în cadrulprogramului de televiziune Top Gear.

Într-una din emisiunile caracteristice Top Gear, prezentatoriii-au caracterizat pe mexicani drept leneşi şi incapabili.

Într-un show transmis în urmă cu câteva zile, prezentatorulRichard Hammond spunea ca masinile din Mexic reflectă trăsăturilepopulaţiei. "Maşinile mexicanilor sunt leneşe, inutile şibăşinoase, deşirate şi adormite lângă parapeţi, acoperite de opătură cu o gaură în mijloc care să le servească drept palton".

Postul de televiziune şi-a cerut scuze pentru remarcile făcuteîn cadrul emisiunii, după ce ambasadorul mexican în Marea Britanie,Medina-Mora Icaza a adresat o plângere oficială către BBC, în careanunţă postul de televiziune că va solicita în instanţă despăgubiride un milion de lire sterline, conform Business Magazin.

BBC şi-a scuzat remarcile precizându-i ambasadorului într-oscrisoare că glumele bazate pe stereotipiile naţionale fac partedin umorul de tip britanic.

Acuzat atât de populaţia mexicană cât şi de ambasadorulMexicului de remarci rasiste, producătorul emisiunii s-a scuzatspunând că "Deşi ar putea părea ofensatoare pentru cei care nu seuită la această emisiune sau care nu cunosc umorul acesteia, astfelde remarci nu au avut deloc intenţiile acuzate de ambasador", searată într-un comunicat al BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO