Business Internaţional

Americanii de la Oracle au cumpărat producatorul de software NetSuite pentru 9,3 mld. dolari

Americanii de la Oracle au cumpărat producatorul de...

Autor: Greta Bogdan

28.07.2016, 18:26 9824

Reprezentanţii Oracle spun că au oferit celor de la NetSuite un preţ de 109 dolari pe acţiune, cu 19% peste cotaţia de la închiderea de miercuri, de 91,57 dolari pe acţiune.

Procesul de achiziţie ar urma să fie finalizat în decursul acestui an, în funcţie de cerinţele şi reglementările acţionarilor principali.
 
Tranzacţia este una dintre cele mai mari din istoria Oracle, aducându-i în faţa negocierilor pe Larry Ellison, preşedintele Oracle şi pe Zach Nelson, directorul executive al NetSuite, fost angajat Oracle, care a condus operaşiunile gigantului în anii 1990.
 
Ellison mai este, de asemenea, şi cel mai important acţionar al NetSuite, deţinând alături de familia sa aproape 40% dintre acţiunile companiei de software. 
 
Oracle este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii software, hardware şi servicii de IT, cu afaceri anuale de aproximativ 40 mld. dolari.
 
În România,compania a angajat din luna martie a anului trecut până în prezent 1.100 de oameni, ajungând la un număr de peste 4.200 de angajaţi şi are în plan să continue recrutările.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO